Tandpark Mondhygiëne

Een mooi en gezond gebit begint bij het goed reinigen en de juiste gewoontes. Met daarbij de nodige aandacht voor je tandvlees. Poetsen doe je natuurlijk zelf. Zeker twee keer per dag.  En je gaat regelmatig naar de tandarts én naar de mondhygiënist. Minimaal één keer per jaar, maar beter nog: elk half jaar.

Tijdens een mondhygiëne behandeling verwijderen we plaque, tandsteen en aanslag. Daarmee voorkom je geïrriteerd tandvlees of (erger nog) ontstoken tandvlees. En dat is belangrijk, want je tandvlees en het onderliggende kaakbot zijn echt de basis van je tanden en kiezen. Ze vormen het sterke fundament onder je gebit en zijn onmisbaar voor een lange levensduur. Sterker nog, zijn de tanden en kiezen gezond, maar het steunapparaat daaronder niet: dan is dat vragen om problemen. En dat willen we niet.

Naast de schoonmaakbeurt geven we tijdens mondhygiëne behandelingen ook handige en praktische tips en voorlichting over het ontstaan van cariës, over tandvleesaandoeningen, poetsen, flossen en andere belangrijke zaken. Alles voor een optimaal schone en gezonde mond. Wist je bijvoorbeeld dat een tandvleesontsteking ook de oorzaak van slechte adem kan zijn?

Ten slotte zijn onze mondzorgkundigen ook opgeleid om (onder toezicht van een tandarts) eenvoudige gaatjes te behandelen. Alles wat ze doen, doen ze voor één ding: een stralende lach op je gezicht.

Goed te weten: een behandeling bij de mondhygiënist is uitsluitend op verwijzing. Je blijft patiënt bij je eigen tandarts.

Ik wil me inschrijven