Tandpark Parodontologie

Gezond tandvlees beschermt je tanden en kiezen én het onderliggende kaakbot. Ook is het bijvoorbeeld belangrijk voor een frisse adem. Is je tandvlees ernstig ontstoken, dan kan dat klachten veroorzaken. Vaak zonder dat je het merkt. De tandarts en mondhygiënist kunnen deze problemen goed behandelen. Maar soms is meer nodig. In dat geval word je doorverwezen naar een specialist: de parodontoloog.

Ontstekingen aan je ondersteunende weefsel (parodontitis) kunnen verschillende oorzaken hebben. Denk aan slecht of (te) weinig poetsen. Maar ook diabetes, medicijngebruik, hart- en vaatziekten of chemotherapie kunnen klachten veroorzaken. Andersom gaat dit ook op. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen sommige lichamelijke aandoeningen verergeren als je tandvlees erg ontstoken is.

Wat de oorzaak ook is, bij Tandpark hebben we onze eigen specialist in huis. En dankzij onze alles-in-1-aanpak weet je zeker dat de behandeling in nauw overleg met je ‘gewone’ tandarts en mondhygiënist, als team, wordt uitgevoerd. Dat gaat ongeveer zo. De parodontoloog stelt eerst een uitgebreide diagnose, er worden röntgenfoto’s gemaakt en op basis daarvan wordt planmatig gestart met de behandeling. Bij Tandpark gebeurt dat natuurlijk met behulp van de nieuwste, innovatieve methoden en ontwikkelingen. Dus heb je last van chronisch ontstoken tandvlees, wacht dan niet te lang en maak een afspraak. Zo voorkom je erger.

Goed te weten: een behandeling bij de parodontoloog is uitsluitend op verwijzing. Je blijft patiënt bij je eigen tandarts.

Ik wil me inschrijven